NIEUWS 2022

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op onze club


Zondag 11 september hebben we examens gehad op de club en op het speurveld. Bij het speuren hebben Paula en Esprit de hoogste punten, IGP2 met 97 punten! Daar zijn wij heel trots op. 

Voor de VZH kandidaten was het best pittig om de zenuwen te onderdrukken en heeft niet iedereen het gehaald. Met de tips van de keurmeester gaan we aan de slag en hopelijk slagen ze de volgende keer wel. 4 Kandidaten hebben het wel gehaald, gefeliciteerd!

Ronald en Ruud hebben hun IGP1 gehaald met 253 en 256 punten, jullie ook gefeliciteerd!

 

En dan waren er nog een paar certificaten, alleen Jasper heeft pakwerk niet gehaald maar voor de rest ook iedereen geslaagd. 

 

Wij willen iedereen bedanken voor het meehelpen van deze gezellige dag, en zeker ook de keurmeester Anja van der Meijden, examenleider Paula, spoorloper Marlies en pakwerker Sjors. De foto's zijn terug te vinden in onze fotoalbum en reageren kan op onze Facebook pagina :-)

 

50 JARIG BESTAAN KRINGGROEP RIDDERKERK

1 April bestond Kringgroep Ridderkerk 50 jaar, dit hebben wij met z’n allen op 3 april gevierd met een DJ en heerlijk eten. 

 

Na een speech van de voorzitter, met een dankwoord aan iedereen die iets voor de club heeft betekend, werd het feest geopend.

Het was een moeilijke start na vertragingen maar dat kon de pret niet drukken.

Alle leden hebben met elkaar een mega picknick tafel gegeven en een bord met het vernieuwde logo voor aan de kantine. Helaas was de tafel niet op tijd af maar om toch een idee te geven was er een miniatuur gemaakt ;-)

Van het Provinciaal bestuur van Zuid Holland/Utrecht heeft de club een beeld gekregen. Bedankt voor de aanwezigheid en het prachtige beeld.

 

Nel werd ook nog in het zonnetje gezet voor haar trouwe 30 jaar lid. Dat is ook een zeer mooie mijlpaal.

Het was erg gezellig om dit allemaal samen te kunnen vieren, de foto’s staan in de album en geven het sfeertje goed weer.

Alle leden bedankt voor het helpen bij dit feest!

JUBILEUM

Ridderkerk - Marlies en Instructeur Ruud 25 Jaar getrouwd

Op 20 november, 25 jaar geleden, zijn onze leden Marlies en Ruud getrouwd. Hoera!! Wij als Kringgroep Ridderkerk wilde dit niet zomaar voorbij laten gaan want die twee doen veel voor onze vereniging, en wilde ze graag afgelopen zondag een luxe lunch aanbieden. Maar hoe doe je dat als Marlies in de week ervoor zegt: “ik denk niet dat ik er zondag ben want ik weet niet hoe laat de visite zaterdagavond weggaat”. Want op zondagmorgen worden we geacht om 08:00 uur op het speurveld in Dordrecht te staan om onder leiding van Ruud te gaan speuren. Oké, dit gaat niet goed. We kunnen moeilijk Ruud alleen verrassen en sorry Marlies, over 25 jaar doen we het nog wel een keertje over….  Dus hebben we hun dochter ingeschakeld met de smoes dat ze beide die zondag niet naar de club konden gaan, want de kinderen hadden zogenaamd nog een verrassing voor ze in petto. Ruud helemaal van de leg want een zondag zonder speuren is minimaal een week niet geleefd. Om 12:00 uur kregen ze een seintje dat er helemaal geen verrassing meer kwam van de kinderen, maar dat ze naar de club moesten gaan. Toen ze aankwamen toch een verrassing, want dit hebben we toch maar geheim voor ze kunnen houden! We hebben allemaal corona-proof van een heerlijke lunch genoten die bovendien door een paar lieve dames van buitenaf voor ons verzorgd werd, dus niemand van ons in de bediening. Echt top! We hebben ze ook nog een overlevingspakket cadeau gedaan met alleen maar zoete zeer ongezonde dingen, want daar zijn ze gek op!

 

Marlies en Ruud, nogmaals gefeliciteerd namens alle leden!


AANKONDIGING HONDEN SCHOOLFOTO

RIDDERKERK - Schoolfototijd op onze kringgroep

Op woensdag 5 mei is het honden schoolfoto tijd. Eigenlijk bijna net zoals de school foto op school, maar dan natuurlijk de geleider en de hond samen op de foto met ons clublogo erbij.  Voor wie niet kan is er nog een 2de ronde op 12 mei en een allerlaatste kans op zondag 16 mei, voor wie echt niet op woensdag kan.

De foto's worden
gemaakt door Sanne van SanSan SHOTS Fotografie. Alleen leden mogen met hun hond op de foto. De school foto's zijn €10,- per stuk en krijg je digitaal toegestuurd en een afdruk wanneer alle shoots geweest zijn. Daarnaast willen we op de club iets leuks doen met deze foto's voor in onze kantine. Geef je via Whatsapp op voor de schoolfoto via het WhatsApp icoon hieronder. Het verzamelde held gaat naar de restauratie en onderhoud van de kennels op onze club.


NIEUWS 2020


EXAMENS 25-10

RIDDERKERK - Examen VZH, IGP 1 & 2

Op zondagmorgen is onze spoor loopster Marlies om 08.00 naar de Dordtse Biesbosch gereden en heeft voor de IGP honden het spoor uitgelopen. Hiervoor onze dank. De andere deelnemers hebben hun eigen spoor gelopen, waar na 20 minuten het eerste gedeelte kon beginnen . De IGP honden moesten 30 minuten wachten, nadat alle honden gelopen hadden werd het duidelijk dat iedereen voor dit onderdeel geslaagd was.

Op het trainingsveld in Ridderkerk hadden inmiddels de andere kandidaten zich voor het VZH examen verzameld , gezien de huidige Corona  maatregels was het behoorlijk passen en meten. Rond 10.20 kwamen de andere examen kandidaten aan van het speuren, hierna zijn we vrij direct begonnen met het VZH afdeling A .  Iedereen heeft stinkend zijn / haar best gedaan , hier en daar  was er ook wat nervositeit te bespeuren , ondanks dat ,is een ieder geslaagd voor dit onderdeel . Dit hadden we in de pocket

Er volgde achter ons , IGP deel B  . Bij dit onderdeel waren wat schoonheidsfoutjes, wat jammer genoeg punten kosten. Verder zag het er goed uit , op de bovengenoemde schoonheidsfoutjes na dan was de examinator ook erg positief.

Nu er enkele onderdelen al waren verricht , werd er een pauze ingelast zodat de deelnemers op adem konden komen. Tijdens deze pauze  werd er één warme kop soep en lunchpakketje gedeeld, om even warm te worden , het was immers behoorlijk fris deze dag. We konden namelijk niet in de kantine i.v.m. de Corona maatregel, dus de soep was een uitkomst. We willen de dames Monique, Melissa en Slavische dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet en goede zorg, zodat wij het een beetje warm kregen!

Na de pauze , werd er begonnen aan het B gedeelte VZH. Jona liep afleid hond  met Monique als begeleidster en had eerder op de dag als IGP 1 B als Witte hond gelopen met Sanne. Tijdens het  VZH B onderdeel  werd er gefietst langs de honden, en gelopen. De honden werden afgelegd en de begeleiders moesten uit het zicht van de hond blijven, waarna Jona voorbij kwam lopen, dit is allemaal goed verlopen. Voor dit  onderdeel was ook iedereen geslaagd.

Als laatste was het tijd voor IGP honden deel C, namelijk het Pakwerk. Zo vanaf afstand zag het er spectaculair uit, al waren er ook billenknijp momentjes maar alles ging toch goed! Voor het onderdeel waren alle honden geslaagd, met Goed, Zeer Goed enzovoort. Dus allemaal van harte gefeliciteerd, we mogen trots zijn op ons zelf en op elkaar !

Speciaal onze dank aan Pakwerker  Jurien voor het excellente pakwerk wat hij de afgelopen tijd  en zondag heeft gedaan, petje af ! Dank aan keurmeester / examinator Anja, zonder haar het geen doorgang gehad. Verder dank aan de mensen uit het bestuur voor het regelen van deze dag, en natuurlijk  de trainers, zonder hen waren we niet allemaal geslaagd.


AANKONDIGING EXAMENS

RIDDERKERK - Aankondiging commissaris africhting examens 2020

Op zondag 25 oktober zal en op Kringgroep Ridderkerk een examen plaats vinden voor VZH, IGP1, 2 en 3. Uiteraard niet zoals we gewend zijn wegens de COVID-19 regelgeving. Zo wordt het zij transsport bij het pakwerk met mondkapjes gedaan, gaan we door de groep heen met anderhalve meter afstand en mogen wij elkaar natuurlijk geen handjes geven bij het aanmelden. Dit zijn even wat dingen om bij de voorbereiding op het examen goed mee te trainen, zodat dit vanzelfsprekend wordt. Des al niet te min hebben wij er zin in en wensen wij alle deelnemers veel succes! 😊BEHENDIGHEID

RIDDERKERK - Zaterdag 23 mei is de behendigheid weer van start gegaan met onze super enthousiaste trainster. Uiteraard met de anderhalve meter afstand tussen trainer en geleider, maar dat deed er niet aan af!

De honden stonden te popelen toen ze aan kwamen bij de club. Zelden heb ik zoveel stuiterballen bij elkaar gezien. De toestellen werden gezamenlijk neergezet met gepaste afstand en iedereen hielp mee onder instructies van Bianca. Zij weet steeds weer een leuk parcours voor de honden te bedenken. Achter elkaar gingen geleider en hond het parcours af wat geïnstrueerd werd. Ook werd er bij de minder ervaren mensen uitgelegd, hoe je het beste jouw hond over of door een toestel heen kon geleiden. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg onder de indruk was van onze Trainster. Bij ieder toestel bochtje of wending weet ze fijnloos aan te geven welke hand je moet op steken , welk gebaar je moet maken, welk commando je moet roepen, waar je de hond even moet afremmen of attenderen. Dit zorgt ervoor dat ook iedereen het kan leren, want mensen trainen is zeker een kunst, die honden die gaan wel :P! Nadat iedereen verschillende routes had afgelegd, werd er op het laatst nog de tunnel neergelegd, gevolgd door 7 sprongen achter elkaar. De geleider liep dan naar het eind en riep de hond bij zich. Dit was spectaculair om te zien hoe snel sommige honden waren.

Aan het einde van de dag waren de stuiterballetjes voldaan. Heerlijk om te zien al die honden die met een glimlach op het gezicht overal over en doorheen zoeven. Het is een super leuk onderdeel van de hondensport en bovendien is zo’n strippenkaart voor 13 lessen helemaal niet duur en onbeperkt geldig, dus als je een keertje niet kan, is dat helemaal niet erg. Gezien mijn Turbo het nu ook geproefd heeft en het heel erg naar zijn zin had gaan wij ook lekker behendigheid doen 😊

De volledige foto rapportage kan je bekijken bij ons FOTOALBUM


COVID-19

Hoe zit het met Trainen??

We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De essentie van de aanpak is: het virus maximaal controleren waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet. Het doel is om te zorgen dat alle patiënten de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarom willen we voorkomen dat de verpleeghuizen, de thuiszorg, de ziekenhuizen, de huisartsen en de intensive care afdelingen overbelast raken. Er moet steeds voldoende capaciteit zijn om de mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn.

Hoe zit dat met mijn hond en COVID-19??

De kans dat huisdieren besmet raken met het virus en een rol spelen in de verspreiding van het virus, wordt zeer klein geacht en is verwaarloosbaar in vergelijking met het risico op overdracht door direct contact tussen mensen onderling.  Op dit moment zijn er in Hongkong 2 honden positief getest en in België is een kat positief getest op het virus. Wanneer u zelf klachten heeft of wanneer u COVID-19 heeft, dan moet u het contact met uw huisdier(en) vermijden. Wanneer u zelf geen klachten heeft, wordt aangeraden om de standaard hygiëneregels te blijven toepassen: was uw handen na het aanraken van een dier, laat het dier niet likken aan uw gezicht. 

Tot slot
De adviezen en maatregelen om het virus maximaal te controleren zijn tot en met 28 april van kracht. Ook onze vereniging blijft dicht tot en met 28 april.
Tot een week van te voren wordt er bekend gemaakt of de maatregelen verlengd worden. Vergeet niet dat je thuis ook door kunt gaan met trainen, vraag jouw begeleider gerust om advies.  We hopen dat iedereen gezond blijft en we elkaar snel weer op het veld zien om de trainingen te hervatten.


NIEUWJAAR BRUNCH

RIDDERKERK - Op zondag 5 januari hadden wij als VDH Kringgroep Ridderkerk onze nieuwjaar brunch.

Met alle leden die konden kwamen we gezellig samen. Iedereen had zijn best gedaan om een lekkernij te maken en zo hadden we een uitgebreide lunch. Er kwam van alles voorbij zoals lekkere Kippetjes, zalm rolletjes, gehaktballetjes, kaashapjes en vooral heel veel gezelligheid. Zo bleek maar weer dat ondanks tegenslagen dat we toch een heel hecht en gezellige kringgroep zijn die elkaar waarderen. Na een korte speech van onze voorzitter Ronald Boom, die ons als leden heeft bedankt voor onze inzet afgelopen jaar en vol goede moed komend jaar tegemoet wilt gaan met ons, konden we aanvallen. Iedereen zat te smullen en genieten van het eten en de gezelligheid. Oftewel een geslaagd dagje.


NIEUWS 2019


HET PAKWERKER EXAMEN NOVEMBER

ROTTERDAM - Na maanden aan voorbereiding en klaargestoomd worden was het vandaag eindelijk zover voor onze eigen Joël. Het pakwerk examen bij kringgroep Rotterdam begon al om 9 uur met als eerste de theorie, gevolgd door de shuttlerun, IGP 1, 2 en 3 honden en afgesloten met het opbouwen van een jonge hond.

Met een delegatie afgevaardigde van Kringgroep Ridderkerk stonden wij al vroeg op het veld om Joël te supporteren. Ondanks zijn blessure aan zijn ribben deed hij toch examen als een echte baas. De theorie had hij achter de rug en het was tijd voor de loodzware shuttlerun test in de stromende regen. Steeds sneller kwam het piep signaal en moesten de pakwerker in opleiding haast maken om weer de andere kant op te rennen. Je zag de pijn in de gezichten en sommige moesten bijna naar de overkant gesleept worden, maar onze Joël hield zich fantastisch staande met de test. Daarna werd volgorde voor het onderdeel pakwerk met de IGP 1, 2 en 3 honden bekend gemaakt en hij was als derde aan de beurt. Op het moment dat Joël in het verstek klaar ging staan, brak de zon door, als een teken van boven; "You've got this BRO!" Één voor één werden de honden op hem los gelaten. In het verstek werd hij aangeblaft, in de vlucht heeft hij de honden opgepakt en ook de overval ging zeer goed met de 3 honden. het zij transsport en het rugtranssport zagen er vanaf de zijlijn ook keurig uit. Eenmaal afgerond was het tijd voor de lunch waarna het laatste onderdeel zou plaats vinden. Na de lunch was het tijd om een jonge hond op te bouwen. Joël legde keuring uit aan de examinatoren wat zijn bedoeling was met de hond en gaf duidelijk de instructies aan de geleider van de hond. Het onderdeel werd super uitgevoerd waarbij de hond met een tasje aan de lijn werd getriggerd om in te bijten. Per ongeluk had de hond even het touwtje zelf beet, maar ook daar werd heel goed mee omgegaan. De 2de keer liep perfect, waarna hij het tasje aan bood en Zorro een mooie volle beet had in het tasje.

Het was zover, de examinatoren stonden in beraad om de uitslag van de dag te bespreken. Met super grote trots kunnen wij vertellen dat Joël met een meer dan goed, is geslaagd voor zijn VDH kringgroep pakwerker examen en dat nog wel met een blessure #EINDBAAS. We willen ook iedereen die tijdens de cursus en het examen hem heeft bijgestaan met hun honden hartelijk bedanken voor jullie inzet en steun. Vanavond vieren wij feest en proosten op Joël


NIEUWE GRASMAAIER!

RIDDERKERK - Na weken met een kapmes appél te hebben gelopen was het dan eindelijk zover! Er kon weer gemaaid worden met dit prachtige oude beestje helemaal uit België

Zondag 6 oktober werd hij opgehaald door Ronald en Joël, helemaal uit België met een speciaal gehuurde wagen met een lier. Toen zij 's middags op de club arriveerde werd de nieuwe grasmaaier warm onthaald door de clubleden en werd de grasmaaier in de regen van de truck afgeladen en naar de club gebracht. de nieuwe heeft 2 armen aan de zijkant waardoor  je een groter maai bereik hebt en dus ook korter bezig bent met maaien, want jeetje, dat gras groeit  zo hard als gras :P We konden niet die dag gelijk maaien want het was klets kledder nat.

De zondag erop konden we van start, onze die hards hebben de jungle aangepakt en het weer veranderd in een puik trainingsveld. Ook de heggen zijn onder handen genomen, alle herfstbladeren weer opgeveegd en het terras is weer spic en span gemaakt. We willen onze leden hartelijk bedankten dat wij altijd op hun inzet kunnen rekenen en daardoor ziet onze club er weer super netjes is.


ONDERLINGE COMPETITIE 2019

RIDDERKERK - De spanning was de snijden aan het begin, maar wat een heerlijke dag was het tijdens de onderlinge competitie. Hieronder een klein dag verslag.

Er waren 4 verschillende niveaus ingedeeld waarbij honden van verschillende leeftijden deel namen met hun begeleiders aan 3 verschillende disciplines. Het was top om deel te nemen en wat nog leuker was, is dat sommige baasjes met hun hond mee hebben gedaan aan onderdelen die zij normaal gesproken NOOIT doen. We waren de dag gestart met appél, opgevolgd door manwerk wat sommige honden nog nooit hadden gedaan. We sloten af met het laatste onderdeel; behendigheid, wat voor heel veel honden hun aller eerste keer was. Des al niet te min deed ieder gewoon zijn ding en mogen onze leden trots zij op zichzelf dat zij geparticipeerd hebben! We hebben gelachen, gejuigd, meegeleefd met elkaar, gegeten en bovenal genoten. Het was een super heerlijke dag met een verrukkelijke BBQ vol gezellig!

Wij willen Jasper en Freek feliciteren met een hun 3de plaats, Miranda met haar 2de plaats en Ruud met zijn 1ste plaats.


VDH PAKWERKER CURSUS 2019

RIDDERKERK - De hondensport en zeker de wedstrijdsport draait om prestatie. Je wil graag het beste uit je hond en jezelf te halen. Daarvoor heb je veel training en goede begeleiders nodig. Opleiding en bijscholing heeft een prominente plaats binnen de CBA. Zonder ervaren, gedreven ingestelde instructeurs en pakwerkers kom je niet tot aansprekende resultaten.

Freek Mullenbruch en Joël Yilmaz zijn begonnen aan de pakwerk cursus VDH 2019.
Het bestuurslid africhting en ons enthousiaste lid zijn er vol gas in gegaan. Iedere 2 weken vind op zondag de cursus plaats op verschillende kringgroepen binnen onze regio. Vanuit onze club gaan er leden mee met ervaren honden om onze jongen te ondersteunen.  De cursus wordt in de ochtend gestart met een shuttle run en tot het begin van de middag vinden de diverse pakwerk disciplines plaats zoals, Revieren, overval, vlucht, rug-transport en zij-transport. Na het pakwerk komen zij ook nog ieder middag trouw naar de club om ook daar het pakwerk te doen.

Respect heren! Wij wensen jullie heel veel succes toe en hopen dat zij met vlag en wimpel gaan slagen op 2 november voor de pakwerk examen, maar daar hebben wij natuurlijk al het vertrouwen in.


AANKONDIGING ONDERLINGE COMPETITIE 2019

RIDDERKERK -  Met in september de examens voor diverse leden en hun honden heeft het bestuur een onderlinge competitie in petto. Ronald Boom zal keurmeester en jurylid zijn met al talloze jaren ervaring als trainer en hondeneigenaar in de hondensport.

Op zondag 1 september heeft de vereniging een onderlinge competitie voor haar leden gepland. De leden strijden met hun hond samen voor een eerste plek voor diverse disciplines. Voor pups is er een aanpast programma. Naast dat het natuurlijk een leuke activiteit is, kunnen door de competitie, de instructeurs van de vereniging goed bepalen hoever de leden zijn met hun hond. Dat is een ideaal moment om te kijken welke verbeteringen en tips zij kunnen gebruiken om verder te komen in de hondensport. Na de felbegeerde prijsuitreiking wordt de dag afgesloten met een gezellige barbecue voor de leden.


IRO-TESTING 2019

RIDDERKERK - Dit jaar werd de IRO-Testing gehost door ons eigen VDH Kringgroep Ridderkerk. 3 dagen lang van vrijdag 12 tot zondag 14 april hebben de vrijwilligers van de club zich in gezet, achter de bar, voor de kaartverkoop, fotografie en als jury.

Dit jaar heeft Reddingshondengroep Solferino, hierbij samenwerkend met Reddingshondenwerkgroep De Polderspeurders en Reddingshondenvereniging Zuid Oost Nederland, het jaarlijkse evenement in Nederland voor reddingshonden en hun baasjes uit heel de wereld, te weten; de IRO-Testing 2019 georganiseerd . Op vrijdag hebben de deelnemers zich aangemeld, zijn de honden door de dierenarts gecontroleerd en konden de deelnemers met hun honden intrainen op ons appèlveld. Zaterdag en zondag heeft het appèl en hinderniswerk bij ons op de club plaats gevonden. Voor het onderdeel Puin moesten de deelnemers naar Zuidlarenstraat 199 in Den Haag. Het Vlakterevieren vond plaats op de Oude Bergsebaan in Hoogerheide. Op zondag was bij ons de gezamenlijk Afsluitingsceremonie en prijsuitreiking. Het evenement was een groot succes.