Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op onze club

Nieuwe Grasmaaier !

Ridderkerk - Na weken met een kapmes appél te hebben gelopen was het dan eindelijk zover! Er kon weer gemaaid worden met dit prachtige oude beestje helemaal uit België

Zondag 6 oktober werd hij opgehaald door Ronald en Joël, helemaal uit België met een speciaal gehuurde wagen met een lier. Toen zij 's middags op de club arriveerde werd de nieuwe grasmaaier warm onthaald door de clubleden en werd de grasmaaier in de regen van de truck afgeladen en naar de club gebracht. de nieuwe heeft 2 armen aan de zijkant waardoor  je een groter maai bereik hebt en dus ook korter bezig bent met maaien, want jeetje, dat gras groeit  zo hard als gras :P We konden niet die dag gelijk maaien want het was klets kledder nat.

De zondag erop konden we van start, onze die hards hebben de jungle aangepakt en het weer veranderd in een puik trainingsveld. Ook de heggen zijn onder handen genomen, alle herfstbladeren weer opgeveegd en het terras is weer spic en span gemaakt. We willen onze leden hartelijk bedankten dat wij altijd op hun inzet kunnen rekenen en daardoor ziet onze club er weer super netjes is.

Onderlinge competitie 2019

RIDDERKERK - De spanning was de snijden aan het begin, maar wat een heerlijke dag was het tijdens de onderlinge competitie. Hieronder een klein dag verslag.

Er waren 4 verschillende niveaus ingedeeld waarbij honden van verschillende leeftijden deel namen met hun begeleiders aan 3 verschillende disciplines. Het was top om deel te nemen en wat nog leuker was, is dat sommige baasjes met hun hond mee hebben gedaan aan onderdelen die zij normaal gesproken NOOIT doen. We waren de dag gestart met appél, opgevolgd door manwerk wat sommige honden nog nooit hadden gedaan. We sloten af met het laatste onderdeel; behendigheid, wat voor heel veel honden hun aller eerste keer was. Des al niet te min deed ieder gewoon zijn ding en mogen onze leden trots zij op zichzelf dat zij geparticipeerd hebben! We hebben gelachen, gejuigd, meegeleefd met elkaar, gegeten en bovenal genoten. Het was een super heerlijke dag met een verrukkelijke BBQ vol gezellig!

Wij willen Jasper en Freek feliciteren met een hun 3de plaats, Miranda met haar 2de plaats en Ruud met zijn 1ste plaats.

VDH Pakwerker cursus 2019

RIDDERKERK - De hondensport en zeker de wedstrijdsport draait om prestatie. Je wil graag het beste uit je hond en jezelf te halen. Daarvoor heb je veel training en goede begeleiders nodig. Opleiding en bijscholing heeft een prominente plaats binnen de CBA. Zonder ervaren, gedreven ingestelde instructeurs en pakwerkers kom je niet tot aansprekende resultaten.

Freek Mullenbruch en Joël Yilmaz zijn begonnen aan de pakwerk cursus VDH 2019.
Het bestuurslid africhting en ons enthousiaste lid zijn er vol gas in gegaan. Iedere 2 weken vind op zondag de cursus plaats op verschillende kringgroepen binnen onze regio. Vanuit onze club gaan er leden mee met ervaren honden om onze jongen te ondersteunen.  De cursus wordt in de ochtend gestart met een shuttle run en tot het begin van de middag vinden de diverse pakwerk disciplines plaats zoals, Revieren, overval, vlucht, rug-transport en zij-transport. Na het pakwerk komen zij ook nog ieder middag trouw naar de club om ook daar het pakwerk te doen.

Respect heren! Wij wensen jullie heel veel succes toe en hopen dat zij met vlag en wimpel gaan slagen op 2 november voor de pakwerk examen, maar daar hebben wij natuurlijk al het vertrouwen in.

Aankondiging Onderlinge Competitie 1 september 2019

RIDDERKERK -  Met in september de examens voor diverse leden en hun honden heeft het bestuur een onderlinge competitie in petto. Ronald Boom zal keurmeester en jurylid zijn met al talloze jaren ervaring als trainer en hondeneigenaar in de hondensport.

Op zondag 1 september heeft de vereniging een onderlinge competitie voor haar leden gepland. De leden strijden met hun hond samen voor een eerste plek voor diverse disciplines. Voor pups is er een aanpast programma. Naast dat het natuurlijk een leuke activiteit is, kunnen door de competitie, de instructeurs van de vereniging goed bepalen hoever de leden zijn met hun hond. Dat is een ideaal moment om te kijken welke verbeteringen en tips zij kunnen gebruiken om verder te komen in de hondensport. Na de felbegeerde prijsuitreiking wordt de dag afgesloten met een gezellige barbecue voor de leden.

IRO-Testing 2019

RIDDERKERK - Dit jaar werd de IRO-Testing gehost door ons eigen VDH Kringgroep Ridderkerk. 3 dagen lang van vrijdag 12 tot zondag 14 april hebben de vrijwilligers van de club zich in gezet, achter de bar, voor de kaartverkoop, fotografie en als jury.

Dit jaar heeft Reddingshondengroep Solferino, hierbij samenwerkend met Reddingshondenwerkgroep De Polderspeurders en Reddingshondenvereniging Zuid Oost Nederland, het jaarlijkse evenement in Nederland voor reddingshonden en hun baasjes uit heel de wereld, te weten; de IRO-Testing 2019 georganiseerd . Op vrijdag hebben de deelnemers zich aangemeld, zijn de honden door de dierenarts gecontroleerd en konden de deelnemers met hun honden intrainen op ons appèlveld. Zaterdag en zondag heeft het appèl en hinderniswerk bij ons op de club plaats gevonden. Voor het onderdeel Puin moesten de deelnemers naar Zuidlarenstraat 199 in Den Haag. Het Vlakterevieren vond plaats op de Oude Bergsebaan in Hoogerheide. Op zondag was bij ons de gezamenlijk Afsluitingsceremonie en prijsuitreiking. Het evenement was een groot succes.