Welkom bij V.D.H. Kringgroep Ridderkerk

 
 

Kringgroep Ridderkerk is een gezellige vereniging gespecialiseerd in het opleiden van Duitse Herders binnen het V.D.H. (Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden) programma.


U kunt bij ons terecht voor de onderdelen africhting, behendigheid (agility) en kynologie.


Het onderdeel africhting kent 3 aspecten: speuren, appèl en het manwerk. Bij het speuren wordt de hond geleerd een spoor te volgen bijvoorbeeld in een weiland of een akker. Bij het appèl, de basis, worden diverse oefeningen geleerd, zoals het volgen aan de lijn, de zit enz. Het appèl zorgt ervoor dat we een goed luisterende hond krijgen. Het laatste onderdeel is het manwerk. Bij het manwerk toont de hond zijn moed en laat hij zien dat hij ook onder druk stabiel is. Als de opleiding goed verloopt kunnen er verschillende examens gedaan worden en kan er eventueel met wedstrijden meegedaan worden.


Het onderdeel behendigheid kent u misschien wel van de televisie (de Engelse term agility wordt ook wel gebruikt). Bij dit onderdeel wordt met de hond een parcours van sprongen, tunnels en andere hindernissen afgelegd. Het gaat erom dit foutloos en zo snel mogelijk te doen. Hierbij is een goede conditie van hond en geleider erg belangrijk.


Het onderdeel kynologie houdt zich bezig met het uiterlijk van de Duitse Herder. De honden kunnen zich presenteren in zogenaamde clubmatches waar ze worden beoordeeld op de raskenmerken door een keurmeester. Wij kunnen u helpen uw hond op te leiden voor deelname aan deze wedstrijden


De Duitse Herder is een hond die graag voor zijn baas werkt. Bij alle onderdelen geven we de hond gelegenheid hiervoor. Dit zorgt er weer voor dat we een goed luisterende hond krijgen die met plezier voor zijn baas werkt.


Bent u geïnteresseerd en heeft u (of heeft u plannen voor) een Duitse Herder, neem dan gerust contact op met een van onze bestuursleden of kom langs op onze trainingslocatie aan het Dijkje 165 in Ridderkerk.


Onze trainingstijden zijn:

        Appèl en manwerk:     woensdagavond vanaf 19:00

                                         zondag vanaf 11:00

        Speuren:                    zondagochtend op locatie 08:00

        Behendigheid:             zaterdagochtend van 09:00 tot 12:00

Wilt U een goed luisterende Duitse Herder?

Neem eens een kijkje ons fotoalbum. U vindt er leuke foto’s van onze activiteiten.


Op de nieuws pagina staan de laatste nieuwtjes met betrekking tot de vereniging en de hondensport.

Deze site is voor het laatst gewijzigd op: donderdag 8 november 2012


Uitslagen en foto’s examen 4 november 2012

UITSLAGEN EN FOTO’S CLUBMATCH 24 JUNI 2012


De uitslagen van de clubmatch zijn hier: uitslagenlijst clubmatch 24-6-2012 nederland.xls beschikbaar.


Foto’s zijn beschikbaar op DEZE web site.

UITSLAGEN EN FOTO’S EXAMEN 4 NOVEMBER 2012


Een verslag van het examen staat bij het nieuws. De foto’s staan op de fotopagina.


De uitslagen staan hier.